[Web Creator] [LMSOFT]
Terug
Startpagina
Voor het tekenwerk wordt gebruik gemaakt van het programma AutoCAD 2018 

Bouwkundige plattegronden in een .dwg of .dxf formaat zoals die door bouwkundige aannemers worden aangeleverd, kunnen door elcatek worden “opgeschoond”.
Dit kan op verschillende niveaus gebeuren, afhankelijk van de wensen van de klant. Het meest gebruikelijk is het verwijderen van overbodige bouwkundige gegevens die voor een elektrotechnische tekening niet relevant zijn en het vereenvoudigen van de lagenstructuur.
Elcatek heeft ook voldoende expertise in het maken van bouwkundige tekeningen indien een digitale tekening niet voorhanden is. Deze tekening wordt dan gemaakt op basis van oude tekeningen, schetsen en aanvullende informatie van de klant.
Elcatek biedt u ook de service om het te tekenen object ter plaatse op te meten.
Naast bouwkundige tekeningen kan elcatek ook tekeningen maken van installaties op het gebied van sanitair en luchtbehandeling.
 
Voor de elektrotechniek beschikt elcatek over een groot aantal symbolen voor het ontwerpen van diverse installatietekeningen zoals algemene elektrotechnische installaties en installaties voor verlichting,  brandmelding, ontruiming, alarm, camera, intercom, domotica  enz.
Alle gebuikte symbolen zijn door elcatek ontworpen en voldoen ten aanzien van maatvoering en vormgeving aan de NEN 1010.
De symbolen zijn gekoppeld aan een database die een integraal onderdeel van de tekening vormt zodat deze ook voor de klant te gebruiken is. Door middel van een gebruiksvriendelijk menu kunnen allerlei variabelen per symbool worden ingevoerd zoals groepsnummer, armatuurcode, schakelcode, lusnummer en diverse omschrijvingen.
Elk symbool is per groep gekoppeld aan een bepaalde laag in de tekening; daardoor is het mogelijk om op eenvoudige en snelle wijze specifieke delen van een installatie zichtbaar te maken en apart af te drukken zoals bijvoorbeeld het noodverlichtingplan.
Indien gewenst wordt de groepenindeling ontworpen en ingetekend.
Na goedkeuring van de concepttekening door de opdrachtgever wordt de tekening afgedrukt in kleur of zwart/ wit. Desgewenst kan de tekening digitaal op CD-ROM aangeleverd worden.

In principe worden alle door de klant aangeleverde gegevens door elcatek getoetst aan de NEN- 1010; indien door elcatek in een ontwerp een situatie is aangetroffen die niet conform deze norm is, dan wordt hierover contact opgenomen met de opdrachtgever. U krijgt  hiermee als klant van elcatek een extra stukje kwaliteitscontrole.
Verder denkt elcatek mee als het gaat om technische problemen van uw project zoals bijvoorbeeld kleine bouwkundige aanpassingen of aanpassingen van het elektrotechnisch ontwerp vanwege bouwtechnische aspecten.
 
Het spreekt vanzelf dat elcatek allerlei bijkomende producten voor de klant kan leveren.
Uw logo kunt u digitaal aanleveren, maar elcatek kan uw logo en eventueel uw stempel voor de tekeningen ook aanpassen of ontwerpen.